A'Gusto

Noże gastronomiczne ze stali nierdzewnej wykorzystywane są do wielu rozmaitych zadań, od siekania po filetowanie. Profesjonalne noże są niezastąpione przy krojeniu mięsa, warzyw, pieczywa, owoców - obieramy nimi owoce lub oprawiamy ryby. Występują one w różnych długościach i wykonane są z różnego rodzaju stali. Dlatego przed zakupem noża należy zadać sobie pytanie do czego tak naprawdę będzie służyć. Oczywiście możemy posłużyć się nożem uniwersalnym, inaczej nazywanym „nożem szefa kuchni” jednak wybór ostrza, dostosowanego do konkretnego zadania znacznie wpłynie, nie tylko na komfort ale także na szybkość oraz precyzję pracy.

Na pierwszy rzut oka noże różnią się kształtem ale ważne jest to że w zależności od przeznaczenia, ostrze wykonuje inne cięcie. Jeżeli zależy nam na trwałości i jakości warto sprawdzić z jakich materiałów jest wykonany nóż, czy jest to stal nierdzewna, węglowa czy też damasceńska. W naszej ofercie wyróżniamy noże Japońskie, które cenione są na całym świece przez profesjonalnych kucharzy ze względu na ich niezawodność. Jeżeli chcemy wybrać dla siebie dobry nóż kuchenny warto zwrócić uwagę na: jakość i rodzaj stali, z której wykonane jest ostrze, wyważenie ostrza, które wpływa na komfort pracy, rękojeść i jej kształt decydują o pewnym chwycie.

W naszym sklepie oferującym kompleksowe wyposażenie gastronomiczne znajdziecie niezawodne i profesjonalne noże kuchenne o różnych rozmiarach i o różnym przeznaczeniu. Noże z naszej oferty sprostają każdemu zadaniu, z którymi spotyka się na co dzień kucharz w profesjonalnej gastronomii ale też w domowej kuchni. Nasza oferta noży gastronomicznych obejmuje między innymi noże do chleba, noże do mięsa, noże do filetowania, noże szefa kuchni i wiele innych.